73-годишна жена от Мериленд претърпя нелеп инцидент, при който 45-килограмова риба

...
73-годишна жена от Мериленд претърпя нелеп инцидент, при който 45-килограмова риба
Коментари Харесай

Риба меч пронизa 73-годишна жена в слабините, след като скочи срещу лодка

73-годишна жена от Мериленд претърпя нелеп случай, при който 45-килограмова риба меч изскача от водата и я пронизва в слабините, написа The Guardian.

Катрин Пъркинс е на почивка във Флорида, когато рибата я нападна, предава полицейското ръководство на окръг Мартин. Това се случва сега, в който нейният компаньон Луис Тот хваща рибата меч на своята въдица и стартира да навива макарата. Тогава обаче рибата „ стартира да нападна лодката “, гласи отчетът.

„ Луис и Доминик [които са били с Пъркинс на лодката] споделят, че рибата меч изскача от водата и пронизва Катрин в региона на слабините, до момента в който тя е стояла наоколо до централната подпора. “

Двамата неотложно оказват напън върху раната и я откарват до брега, където след това е отведена по въздух до локалната болница. По-късно Пъркинс споделя пред служителите на реда, че „ случаят се случил толкоз бързо, че не е имало време да реагира “.

Рибите меч могат да развият скорост от 109 км/ч. Тяхната горна челюст е мощно източена и мечовидна и заема към една трета от дължината на тялото им. С други думи – вредите, които едно сходно животно би могло да нанесе, са съществени.

„ Нашите разбори демонстрират, че рибите меч употребяват своите челюсти, с цел да изолират и уловят плячката си чрез две съществени нападателни тактики (потупване и посичане) и че ускорението по време на посичането е сравнимо с най-високата скорост, измервана при което и да е друго водно гръбначно – както във връзка с плуване, по този начин и при придвижване на обособените елементи от тялото “, написа проучване, отдадено на рибите меч. Специалистите прибавят, че плячката - в тази ситуация ардини, а не 73-годишна жена – няма никакво време за реакция.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР